Coret Genealogie

Coret Genealogie

Over deze site

De complete stamboom online!
Switch to English
Inloggen

Gemaakt met...

Het probleem

Ik krijg veel vragen van mens die willen weten hoe ik deze site heb gemaakt. Gebruik ik een gratis of commercieel product of is elke pagina afzonderlijk met de hand gemaakt? Zoals je kunt zien op de pagina Inhoud typering wordt meer dan 85% van de site gegenereerd, dus van de 'met de hand gemaakte' pagina's zijn er maar een paar (waaronder bijv. deze pagina).

Ik gebruik een genealogisch programma om mijn genealogische gegevens te ordenen: Cumberland Family Tree. Het belangrijkste van een genealogisch programma is the mogelijkheid om de data te exporteren naar GEDCOM, de genealogische data standaard. GEDOM bestanden kunnen uitgewisseld worden met collega genealogen en kunnen ingelezen worden door andere programma, inclusief zelf gemaakte scripts!

De beschikbare hulpmiddelen die websites maken vanuit een GEDCOM bestand boden bij niet de gewenst flexibiliteit die ik zocht. Daarom heb ik, geinspireerd door hulpmiddelen als Gene Stark's GEDCOM2HTML en Tom de Neef's KSTableau, mijn eigen hulpmiddelen gemaakt om de Coret Genealogie site te maken!

Mijn oplossing

De hulpmiddelen zijn gemaakt met de (platfom onafhankelijke) script taal Perl. Het 'SiteGenerator' script bestaat uit meerdere modules die ik vanaf de prompt kan opstarten. Er zijn een drietal 'algemene' modules die de basis vormen van het 'SiteGenerator' script:

Als alle genealogische gegevens beschikbaar zijn dan is het de vraag hoe deze gepresenteerd moet worden, ik hoop dat deze site een goed impressie geeft van de mogelijkheden! Ik heb scripts die de stamboom, kwartierstaat en natuurlijk de individu pagina's maakt. Voor navigatie doeleinderen zijn er diverse indexen: familienamen, individuen, bronnen, plaatsen en gebeurtenissen. Natuurlijk hoeft de presentatie niet alleen in HTML vorm te zijn, sommige functionaliteit op de Coret Genealogie site wordt 'on-the-fly' gemaakt met Javascript 'databases' (bijv. de kwartierstaten). ook worden er textbestanden gemaakt, bijvoorbeeld een index bestand die wordt geindexeerd door GENDEX WWW Genealogical Index.


Het is gewoon een bepaalde presentatie van genealogische gegevens!


De genealogische gegevens zijn niet de enige bron. De volgende bronnen (meta-data) worden ook door de scripts gebruikt:


Alle Perl scripts zijn speciaal gemaakt om te doen wat ik wil.
Omdat de scripts nog niet generiek zijn publiceer ik ze niet, wellicht in de toekomst...

Een van de Perl modules die ik gebruik is Paul Johnsons Gedcom module, hiervoor heb ik enkele toevoegingen gemaakt die hier kunnen worden bekeken en gedownload.

NetStat