Coret Genealogie

Coret Genealogie

Onderzoek

De complete stamboom online!
Switch to English
Inloggen

Het Coret wapen

De ontdekking van de plaats Coret/Coredo in Italië leidde tot de ontdekking van de Coret wijn. Onderzoek wees uit dat er een gravin Coret leefde in Coret/Coredo. Een reis naar noordelijk Italië bracht Abi en Cees Coret in Coredo en bij grafin Coret, die de eigenaresse bleek te zijn van de wijngaarde waar de Coret wijn vandaan kwam.

In het huis van gravin Coret hing een familiewapen van de Italiaanse familie Coret (zie de foto). Ook werd er waardevolle informatie gevonden in de plaatselijke bibliotheek, inclusief een genealogy van de adellijke familie Coret-Coredo (zie Index op familienamen) die terug gaat tot 1165!

Alhoewel deze afbeelding ook gevonden is in Nederlandse boeken (zie beneden: Rietstap), is de link tussen de Italiaanse en Nederlandse tak van de Coret familie nog niet aangetoond.Mede hierom kan nog gezegd worden dat nevenstaand wapen het familiewapen van de familie Coret is!


Blazon

De beschrijving van het familiewapen is als volgt (in het Engels):
Quarterly, first and fourth quarter Azure three bars Or, second quarter Per Bend Sinister Gules and Argent, in chief a Lion Rampant Controuny Or and in a base two Suns Gules, third quarter Per Bend Sinister Argent and Gules, in chief two Suns Gules and in base a Lion Rampant Contourny Or, on a Escutcheon of Prentence with Coronet, Paly and four Gules and Argent.

BronJosh Mittleman (mittle@panix.com) - Maart 26, 1997

Rietstap


De drie bovenstaande wapens komen uit het Rietstap boek (P1. CXXVII), en staan van links naar rechts voor:

De beschrijvingen van de wapens zijn te vinden in Armorial général ; précédé d'un Dictionnaire des termes du blason. [Volume 1] / par J. B. Rietstap (ook online enigszins te lezen). Hieronder een afdruk van een deel van pagina 461.

NetStat