Coret Genealogie

Coret Genealogie

Onderzoek

De complete stamboom online!
Switch to English
Inloggen

Holstein-Gottorp

Inleiding

De huidige stamvader van de familie Coret is Joseph Coret. Hij was grenadier onder de compagnie van Zijn Hoogheid Prins van Holstein-Gottorp. Dit gegeven is van belang voor verder onderzoek. Aangezien het nog onbekend is waar (en wanneer) Joseph Coret is geboren dient er verder onderzoek gedaan te worden in de garnizoensplaatsen van de genoemde compagnie.

In de volgende twee secties staan twee infanterie regimenten beschreven die vielen onder de leiding van Holstein-Gottorp. De beschrijving geeft kort de geschiedenis weer, de commandanten en de garnizoensplaatsen.

Infanterie Regiment 698a

Geschiedenis

Het regiment werd opgericht in 1698 als Regiment Brandenburg. Bij de reorganisatie van 1752 ging het op in het latere Regiment Nationalen 5 als 2e bataljon. In 1795 (Franse tijd) ging het regiment op in het 2e bataljon van de 2e Halvebrigade.

Commandant / Colonel

De meeste regimenten droegen pas na 1772 een 'officiële' naam. Vaak werden ze aangeduid met de naam van de Commandant/Colonel.

Garnizoensplaatsen

Infanterie Regiment 599b

Geschiedenis

Het regiment werd opgericht in 1599 als regiment Teligny. In 1748 werd het Regiment Grotenray bijgevoegd. Bij de reorganisatie van 1752 werd het op 2 bataljons gebracht. Dit 2e bataljon werd gevormd door het voormalige Regiment Holstein-Gottorp. In 1772 werd de officiële benaming vastgesteld als Regiment Nationalen 5. In 1795 (Franse tijd) ging het 1e bataljon van dit regiment op in het 1e bataljon van de 1e Halvebrigade, het 2e bataljon in het 2e bataljon van de 2e Halvebrigade.

Commandant / Colonel

De meeste regimenten droegen pas na 1772 een 'officiële' naam. Vaak werden ze aangeduid met de naam van de Commandant/Colonel.

Garnizoensplaatsen

Na 1752 geven twee garnizoenen, die door een schuine streep (/) gescheiden zijn, aan dat de twee bataljons niet in hetzelfde garnizoen lagen.

Bron
  • http://www.DutchRegiments.org
  • Vredesgarnizoenen van 1715 tot 1795 en 1815 tot 1940 door H. Ringoir, 1980. Overzicht van de regimenten van het begin van het Staatse leger af tot op heden, verschenen in de Militaire historische bijdragen van de sectie krijgsgeschiedenis.
  • NetStat